Kunstenares en werk

 

 

 Ontwikkeling

Het werk van Jacqueline blijft zich ontwikkelen van – aanvankelijk – figuratief naar steeds robuuster, contrastrijker en monumentaler. Typerend is het brede palet aan materialen, kleuren en vormen.

 

Meer inhoud, meer karakter

In de loop van haar carrière zoekt Jacqueline steeds vaker het contrast op. Figuratie en abstractie gaan samen op één doek, net zoals zachte en harde materialen. Schilderijen krijgen meer karakter én meer inhoud. Een mooi voorbeeld is de ‘recyclingserie’, waarbij allerlei materialen – in het bijzonder labels en wasetiketten – de boventoon voeren en de mensfiguren naar de achtergrond verdrijven. Een subtiele maar treffende verwijzing naar de hedendaagse consumptiemaatschappij.  Via opengewerkte stukken in haar schilderijen, betrekt Jacqueline ook de achterliggende wand bij het kunstwerk.

 

 

Houtsculpturen:  Medio 2017 is daardoor een nieuwe stijl ontwikkeld, deze serie genaamd 'de nieuwe gezelligheid' bestaat uit houten, opengewerkte muursculpturen gebaseerd op vormen vanuit de jungle en de (oer)natuur.